Yoga voor tieners

Ben jij een tiener en heb je behoefte aan een manier om je te ontspannen en je los te maken van alle gedachten in je hoofd? Wil je bovendien je lichaam krachtiger en flexiber maken? Misschien is Yoga voor tieners dan iets voor jou.

Als tiener maak je grote veranderingen mee. Je gaat naar het Voortgezet Onderwijs of wellicht al naar een vervolg studie, maakt nieuwe vrienden en krijgt te maken met nieuwe docenten. Bovendien wordt er veel van je gevraagd. Je moet huiswerk maken, leren voor toetsen, opdrachten met mede leerlingen maken en daarnaast heb je ook behoefte aan tijd voor jezelf. Even chillen met vrienden en misschien sport je ook wel intensief, waardoor je al je activiteiten goed moet plannen en organiseren.

Daarnaast verandert je lichaam en ga je in deze periode op zoek naar je eigen “Ik”. Vragen als wat zijn mijn waarden en normen, wat vind ik belangrijk en waar heb ik behoefte aan spelen door je hoofd. Deze periode kan spanningen, emoties en onzekerheid met zich meebrengen.

Tieneryoga is dan een fijn moment in de week. Tijdens deze les kan je in een veilige en ontspannen omgeving ervaringen met andere tieners uitwisselen. Deel je liever niet jouw persoonlijke ervaring, ook dat is oké. In de les staat het ervaren van rust, verbinding, kracht en flexibiliteit centraal. Je ontdekt jouw grenzen en leert ze te uiten, met respect voor je omgeving.

De les
Een tieneryoga les bestaat uit een aantal vaste onderdelen. We starten altijd met een kop thee. Iedereen heeft dan de gelegenheid om zijn ervaringen te delen, te vertellen waar je op dit moment behoefte aan hebt en het thema van de les wordt verder toegelicht. Daarna volgt een warming-up en diverse yogahoudingen die gericht zijn op kracht, flexibiliteit, concentratie en ontspanning. We eindigen met een eindontspanning of visualisatie. Verder werk ik met adem- en concentratie oefeningen om de concentratie te trainen of grenzen te onderzoeken. Soms doen we houdingen met elkaar. In deze partner oefeningen leren we samenwerken, verbinding maken en vertrouwen op elkaar. Je leert zowel je eigen grenzen als die van de ander kennen en respecteren.
 
De fysieke houdingen (asana's) versterken op een verantwoorde manier jouw spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbeterd wordt. Via de houdingen maak je contact met je lichaam. Je ervaart de kracht en ruimte in je lichaam en word je ook bewust van die delen in je lichaam die stijf en pijnlijk aanvoelen. Door hier naar te luisteren en te handelen leer je jouw eigen verantwoordelijkheid te nemen, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je bewust wordt van de energie die je door je lichaam voelt stromen.

puurinbalans yogavoortieners

Contact

Voor vragen of het aanvragen van een proefles kunt u mailen
naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een app bericht naar 
06-11014686.
Ik reageer binnen 48 uur.