Lessen voor dansers en sporters

Het voordeel van het beoefenen van yoga wordt steeds meer onderkent in de sport- en danswereld. Het  bevordert niet alleen de prestaties van andere sporten op fysiek niveau, het bevordert ook de concentratie en mentale kracht van de sporter of danser en het helpt blessures voorkomen.  Zo worden de hamstrings getraind voor sporten als hardlopen en voetbal en leren dansers hun heupen veiliger open te draaien.

In een Yoga training werken we altijd aan kracht, flexibiliteit en balans. Spieren worden ontspannen en intensief gerekt, waardoor het herstel van spieren na een intensieve sporttraining wordt bevorderd. Het bewaken van jouw grenzen door het vergroten van je lichaamsbewustzijn staat centraal. In een reguliere sporttraining is het adrenaline gehalte hoog, waardoor een tijdelijke verdoving ontstaat. Hierdoor ben je, je niet altijd bewust van wat op de lange termijn goed is voor je lichaam en een vervelende blessure ligt op de loer. Door de Yoga training leer je jouw lichaam en zijn behoeften beter kennen. Je leert hoe je jouw zwakke gebieden kan trainen. Naast het fysieke aspect heeft Yoga een rustgevende werking en verhoogt het jouw concentratie op je doel.

Ik heb zelf tot mijn 22ste intensief gedanst en weet hoe belangrijk een gezond lichaam is, dat in balans is. Ook zie ik bij mijn zonen van 12 en 14 hoeveel voetbal op hoger niveau van je lichaam vraagt.

Contact

Voor vragen of het aanvragen van een proefles kunt u mailen
naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een app bericht naar 
06-11014686.
Ik reageer binnen 48 uur.