Home
 •  

  Yoga

   

  Yoga

  Yoga is een eeuwen oude wetenschappelijk onderbouwde levensfilosofie om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Het woord yoga betekent in het sanskriet verbinden of in evenwicht brengen.
  Lees verder...

  Training

  Van oude gewoontes naar een nieuw leven vanuit zelfbewustzijn

   

  Training: Van oude gewoontes naar een nieuw leven vanuit zelfbewustzijn

  In deze training neem ik je mee op reis. Op reis naar jezelf.
  Lees verder...

   

  Coaching

   

  Coaching

  Wil jij op een ontspannen manier richting geven aan je leven? Je niet meer laten leiden door automatische patronen en emoties, maar zelf de regie in handen hebben?
  Lees verder...

   

  Yoga Break op kantoor

   

  Yoga Break op kantoor

  Een Yogales gedurende een werkdag is een effectieve break waarbij de medewerkers mentaal en fysiek ontspannen. In relatief korte tijd komt de medewerker weer in balans en laadt weer op voor de rest van de dag.
  Lees verder...
   
 •  

  Coaching Kids

   

  Coaching Kids

  In mijn coaching voor kinderen en jongeren bekijk ik samen met jou en je kind wat het nodig heeft om zijn eigen unieke talent te ontwikkelen en zijn innerlijke schat te ontdekken. Kinderen leren zich weer ontspannen en in hun kracht te staan.
  Lees verder...

  Jeanielle's

  Blog

   

  Inspiratie blog

  Het Yogapad heeft mijn leven veranderd. In mijn inspiratiemail deel ik graag de schitterende inzichten die de eeuwenoude filosofie ons verschaf.
  Lees verder...

  Gratis

  Meditatie en uitleg

   

  Meditatie en uitleg

  Met Compassie Yoga en Coaching leer ik je weer verbinding te maken met jouw innerlijke rustpunt. Eén van de middelen die ik hierbij inzet zijn geleide meditaties.
  Lees verder...

  Gratis

  Adviesgesprek

   

  Gratis adviesgesprek

  Graag wil ik persoonlijk met je kennis maken en je ondersteunen om jouw Kompas naar je ware aard en oorsprong te ontdekken.
  Gratis adviesgesprek aanvragen
   

Creëer meer rust en ruimte voor jezelf om jouw Zelfbewustzijn te ontwikkelen
via de yogalessen, training of coaching van Puur in Balans.

Vanaf het moment dat ik mijn Yoga beoefening ging werken vanuit een intentie, is geen enkele les meer hetzelfde en is mijn Yoga beoefening ook veel makkelijker te vertalen naar het dagelijks leven.
Vandaar een korte toelichting op de Intentie:
In yoga termen wordt de intentie Samkalpa genoemd. Een intentie verbindt lichaam en geest en kan ervaren worden als een krachtig statement vanuit een persoonlijke waarheid. De intentie (die gedurende de yoga beoefening kan veranderen) zorgt voor een betekenisvol doel van jouw yoga beoefening.

Het mooie is dat je de intentie ook mee kan nemen in jouw dagelijkse activiteiten. Zo is mijn intentie jarenlang “Vreedzaamheid” geweest. Een deugd die ik met name voor mezelf nodig had om minder oordelend over mezelf te zijn en mijn perfectionisme los te laten. Een levenslange les, die ik ook in het dagelijkse leven continu integreer. Met vallen en weer op staan, zoals wel blijkt uit een rugblessure, die af en toe weer opspeelt. Even een moment van minder aanwezig zijn, ego die spreekt en wat volgt is een pijnlijke maar leerzame les. De volgende keer bedenk ik me wel twee keer, voordat ik mijn eigen grenzen negeer.  

Voorbeelden van intenties zijn:
Ik ervaar innerlijke rust
Ik ervaar vreedzaamheid
Ik ervaar verbinding
Ik heb een vreugdevol hart
Ik ben energiek en gezond
Ik geniet van het leven

Zoals je ziet wordt een intentie vaak uitgedrukt in een deugd als liefde, compassie, vreugde, vrede, dienstbaarheid, geloof, balans, vertrouwen, acceptatie, vergeving, geduld, toewijding en ga zo maar door.
Om je yoga beoefening een andere intensiteit te geven kan je iedere yoga beoefening starten met het naar binnen brengen van je aandacht. Maak vervolgens contact met je intentie en kijk welke ervaringen er in de oefening ontstaan. Iedere ervaring kun je opslaan in een denkbeeldige kelk of kruik, net welk beeld tot jouw verbeelding spreekt. Je kunt jouw kelk de naam van jouw intentie geven. Zo zal dagelijks je kelk worden gevuld met jouw ervaringen.

Om je intentie kracht bij te zetten, kan je dagelijks een reflectie moment inbouwen. Bij het maken van keuzes in je leven kan je ook kijken of bepaalde keuzes je dichter bij je intentie brengen. Een krachtige oefening om je intentie te versterken is de oefening van dankbaarheid. Neem iedere dag een moment de tijd om voor jezelf te benoemen waar je dankbaar voor bent. Door het benoemen van je dankbaarheid zal de wet van het universum er voor zorgen dat je nog meer momenten gaat ervaren om dankbaar voor te zijn.

Wil je meer achtergrond, lees hier dan verder

Namasté

Contact Puur in Balans