Home
 •  

  Yoga

   

  Yoga

  Yoga is een eeuwen oude wetenschappelijk onderbouwde levensfilosofie om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Het woord yoga betekent in het sanskriet verbinden of in evenwicht brengen.
  Lees verder...

  Training

  Van oude gewoontes naar een nieuw leven vanuit zelfbewustzijn

   

  Training: Van oude gewoontes naar een nieuw leven vanuit zelfbewustzijn

  In deze training neem ik je mee op reis. Op reis naar jezelf.
  Lees verder...

   

  Coaching

   

  Coaching

  Wil jij op een ontspannen manier richting geven aan je leven? Je niet meer laten leiden door automatische patronen en emoties, maar zelf de regie in handen hebben?
  Lees verder...

   

  Yoga Break op kantoor

   

  Yoga Break op kantoor

  Een Yogales gedurende een werkdag is een effectieve break waarbij de medewerkers mentaal en fysiek ontspannen. In relatief korte tijd komt de medewerker weer in balans en laadt weer op voor de rest van de dag.
  Lees verder...
   
 •  

  Coaching Kids

   

  Coaching Kids

  In mijn coaching voor kinderen en jongeren bekijk ik samen met jou en je kind wat het nodig heeft om zijn eigen unieke talent te ontwikkelen en zijn innerlijke schat te ontdekken. Kinderen leren zich weer ontspannen en in hun kracht te staan.
  Lees verder...

  Jeanielle's

  Blog

   

  Inspiratie blog

  Het Yogapad heeft mijn leven veranderd. In mijn inspiratiemail deel ik graag de schitterende inzichten die de eeuwenoude filosofie ons verschaf.
  Lees verder...

  Gratis

  Meditatie en uitleg

   

  Meditatie en uitleg

  Met Compassie Yoga en Coaching leer ik je weer verbinding te maken met jouw innerlijke rustpunt. Eén van de middelen die ik hierbij inzet zijn geleide meditaties.
  Lees verder...

  Gratis

  Adviesgesprek

   

  Gratis adviesgesprek

  Graag wil ik persoonlijk met je kennis maken en je ondersteunen om jouw Kompas naar je ware aard en oorsprong te ontdekken.
  Gratis adviesgesprek aanvragen
   

Creëer meer rust en ruimte voor jezelf om jouw Zelfbewustzijn te ontwikkelen
via de yogalessen, training of coaching van Puur in Balans.

Verlang jij ook naar rust, meer energie en harmonie in je leven?

En ervaar je juist dat je WÒRDT GELEEFD!

Jouw dagen zijn gevuld met de rollen van o.a. ouder, kind, partner, mantelzorger, vriend(in) en werknemer. Word jij ook regelmatig overspoeld met het gevoel “zoveel te moeten”. Je “Things to do lijstje” wordt maar niet korter en je weet even niet meer hoe je alle ballen in de lucht moet houden. 


Je zou graag meer rust in je leven willen ervaren. En je wilt de mensen die je dierbaar zijn de tijd en aandacht geven die ze verdienen. Steeds vaker ervaar je juist een gevoel van onvrede. Het gevoel dat je alles maar half doet. Je merkt dat je vaker ongeduldig en prikkelbaar bent. Je krijgt last van je nek, schouders of rug en andere kleine kwaaltjes en soms wordt het je allemaal te veel. Je hebt behoefte aan rust en ontspanning; tijd voor jezelf en een moment van bewust ZIJN.

Ongetwijfeld heb je de afgelopen periode verschillende acties ondernomen om je beter te voelen. Misschien ben je minder gaan werken en heb je geprobeerd om meer ontspanning te zoeken en tijd voor jezelf vrij te maken. Misschien ben je gestart met mediteren en ben je bewuster en gezonder gaan eten. Je bent een paar avonden eerder naar bed gegaan en je hebt zelfs een keer nee gezegd, tegen een feestje waar je eigenlijk geen zin in had.
Alleen op 1 of andere manier lukt het maar niet om dit vast te houden.
Ik speel, dans, ik LEEF!

puurinbalans rietMijn inzicht ontstond, nadat een collega aan mij vroeg, hoeveel tekenen er nog op mijn pad moesten komen. Hoe lang wilde ik nog doorgaan? Wilde ik echt wachten op een burn-out of andere crisis?

Toen voelde ik “mijn harte kreet”. Ik wilde mezelf zijn. Ik wilde mijn droom leven. Ik wilde dansen, spelen en vol vertrouwen leven. Later tijdens mijn Raja Yoga opleiding begreep ik dat ik via mijn hartekreet contact maakte met mijn innerlijk Kompas, mijn ziel.

Speel je mee?

Meester Ajita nodigde mij gedurende de vierjarige Yoga opleiding iedere week uit om te spelen. Nu nodig ik jou op mijn beurt uit, om een eerste stap te zetten en jouw spel te spelen.

Weet je niet waar te beginnen? Uit eigen ervaring weet ik dat het prettig kan zijn als een coach of mentor,  je waar nodig ondersteunt, aanvult, uitdaagt en een spiegel voor kan houden.

Drie oefeningen voor de dagelijkse praktijk
De volgende drie oefeningen kunnen jou direct ondersteunen:

 • Neem iedere dag even een moment, om voor jezelf te benoemen waar je dankbaar voor bent. Door het benoemen van je dankbaarheid ervaar je direct een verschuiving  in je energie. Begin met alledaagse dingen. Uit je dankbaarheid voor de zon, een verfrissende regenbui, je eten, de bomen, een glimlach, een lekkere cappuccino etc.
 • Ga ontspannen staan en zet je voeten op heupbreedte met ongeveer 2 vuisten tussen beide voeten. Duw vervolgens de voeten stevig in de grond en strek alle spieren van je benen op. Buikspieren aanspannen, rug zo recht mogelijk door bekken te kantelen en staartbeen naar beneden te laten wijzen. Schouders zijn laag en ontspannen en kin trek je heel lichtjes in richting je borstbeen, zodat de nek zich goed kan op strekken. Je duwt tot slot de kruin naar het  plafond. Breng vervolgens je aandacht naar je adembeweging. Volg heel rustig de in- en de uitademing. Waar voel je de adem? Wees je ervan bewust dat je op een inademing je lichaam vult met zuurstof en energie. Op een uitademing verspreid je deze voeding door je lichaam. Naar iedere individuele cel. En tegelijkertijd laat je op een uitademing ook los wat je niet nodig meer hebt. Als je een tijdje deze beweging volgt, merk je wellicht “de adempauze” op. Deze kan je ervaren na de inademing en na de uitademing. Dus adem in/pauze en adem uit/pauze. Tijdens de adempauze komt je zenuwstelsel tot rust. Forceer niets, volg je eigen natuurlijke ritme. Als je deze beweging blijft volgen merk je wellicht op dat je steeds meer ontspant. Blijf deze ademhaling doen totdat je, je rustiger voelt.
 • Woorden en gedachten hebben een creërende kracht. Daarom is het zo belangrijk om je aandacht bewust te richten. Als je de hele dag denkt en zegt dat je het druk hebt, drie maal raden hoe jouw dag eruit ziet. Denk liever; Ik ben rustig en ontspannen. Ik creëer vandaag bewust momenten om te ontspannen. Ik stel bewust mijn prioriteiten, etc.

De omhoogkijkende hond leert ons te spelen. Ons te openen en moed te tonen. 

Mijn aanbod
Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen op jouw pad naar bewust ZIJN?
Graag nodig ik je uit, om gebruik te maken van mijn speciale aanbod. In een GRATIS telefonisch advies gesprek van 30 minuten onderzoeken we, wat jij of je kind nodig heeft, om op een authentieke manier te bloeien.
Interesse: Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   
 
Mijn wens voor jou en de wereld
Mijn droom is om met elkaar een mooiere wereld te creëren. Een wereld waar groot en klein, mens en dier vanuit hun eigen unieke gaven hun bijdrage mogen leveren aan het grotere geheel.
Graag wil ik deze blog afsluiten met de volgende tekst uit de Bhagavad Gitta.

Omgeef uzelf met stilte
Richt uw aandacht naar binnen
En lever uw bewustzijn over aan het Zelf
Want de wijsheid die u zoekt, ligt in uzelf.

Volg je Kompas,
Namasté,

Jeaniëlle

Jeaniëlle is Yoga docente en coach voor volwassenen, tieners en kinderen. Bovenal is zij moeder van twee tieners Chris en Mark en is zij getrouwd met Michel. Jeaniëlle vertaalt haar eigen ontdekkingsreis en ervaringen in haar lessen en trainingen. In haar coaching werkt zij intuïtief en stapsgewijs. Zij vertaalt de oude Yoga filosofie naar de dagelijkse praktijk van het gezin en ziet het dagelijks leven als speeltuin om bewust te spelen met beweging, stilte en verbinding.

Namasté

Contact Puur in Balans